Familiebedrijven combineren kennis om wereldspeler te worden

Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) uit Nederland is een samenwerking aangegaan met het Finse bedrijf, Flagmore Group; een van de leidende bedrijven in Scandinavië op het gebied van textiel producten, oa vlaggen en wereldwijde producent van polyester vlaggenmasten.

De concentratie van kennis biedt vele voordelen voor beide partijen door het aanbieden van een breed, kwalitatief productenpallet. Zowel DVC als Flagmore kunnen een productportfolio aanbieden aan hun relaties, waarbij kortere levertijden en gemak van bestellen voorop staan.

Over Flagmore

Flagmore Group, met 70 FTE en een omzet van 10 mio euro, is een Fins bedrijf waarbij 2 families en het management eigenaar zijn, met 2 productiefaciliteiten en 4 verkoop- en logistiek locaties.
Alle textiel producten voor advertising en vlaggen worden geproduceerd in Finland, zowel zeefdruk als digitaal. Alle vlaggenmasten en gerelateerde producten worden geproduceerd in Estonia. Logistiek en verkoop vinden plaats vanuit Finland, Zweden en VS. Vlaggenmasten worden over de gehele wereld geexporteerd inclusief bijna alle Europese landen. Flagmore was de hofleverancier voor vele Olympische Spelen en heel recent Rio de Janeiro. “Voornamelijk de textielproducten worden verkocht in Finland en Scandinavie. We zijn op zoek gegaan naar een textielbedrijf voor vlaggen en met DVC zien we een belangrijke partij als het gaat om productie, verkoop, productontwikkelingen en innovatie, wat moet resulteren in een meer competatief bedrijfsconcept voor beide bedrijven en goed is voor onze klanten” zegt Peter Koivula, de hoofdaandeelhouder en CEO van de Flagmore Group.

Over DVC

Met 1 productiefaciliteit en 3 verkoopkantoren, is de Dokkumer Vlaggen Centrale (in familiebezit), met 80 FTE en 11 mio omzet, de specialist op het gebied van textiel en vlaggen, zowel nationaal als internationaal, oa voor Multionationals en MKB bedrijven; in totaal meer dan 20.000 relaties. DVC is continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten door middel van innovatieve printmethodieken. Dit gebeurt met passie, betrokkenheid en een grote servicebereidheid naar onze klanten toe.

Perfecte kwaliteit van onze doekproducten en een hoge klanttevredenheid zijn onze belangrijkste pijlers binnen onze missie. DVC is in Nederland marktleider van vlaggen en aanverwante producten en behoort bij de top van de Europese spelers. Het marktaandeel is significant in Duitsland, Zwitserland, UK, Frankrijk en Emiraten. DVC werkt uitsluitend met zorgvuldig uitgekozen bedrijven zoals Flagmore Group.

Textiel kan op verschillende manieren geproduceerd worden, waarbij zeefdruk nog steeds erg populair is. DVC heeft ook de nieuwste digitale techniek in huis waarbij detaillering en goede kleurstelling belangrijke uitgangspunten zijn. De zeefdruktechniek is zeer competatief in prijsstelling voor grotere aantallen en digitaal bij de kleinere oplages.

“Met twee marktleiders zijn we nu in staat om nog meer competatief in de markt te opereren en kan innovatie verder gestimuleerd worden, zowel in Dokkum/Nederland als nu in Finland. Met deze samenwerking wordt de wereldwijde distributie van onze producten gestimuleerd” aldus Robert-Jan Hageman, CEO DVC.